Champagnes met karakter, rechtstreeks van de boer | Gratis verzending vanaf €170,- en slechts €3,45 bij orders tussen €75,- tot €170,- |

Lehmann Glass Reims

Bij champagneglazen denk je waarschijnlijk aan een flûte of coupe. Je zag niet anders in oude films en de champagneflutes zie je ook nu nog vaak. Waar je het liefst champagne uit drinkt is persoonlijk. Maar het kan meer uitmaken dan je denkt. Daarom leveren wij de glazen waar ook de wijnmakers zelf uit drinken: Lehmann Glass uit Reims.

Met de juiste glazen laat je champagnes optimaal tot hun recht komen. Het meest belangrijke daarbij is dat het wijnoppervlak groter is dan de opening van het glas, zodat de geuraroma’s vrijkomen maar wel in het glas blijven. De puntige basis van het glas vormt de start voor de bubbels. Verschillende merken produceren tegenwoordig goede champagneglazen, bijvoorbeeld Zalto, Riedel of Lehmann. Besluit je vandaag nog afscheid te nemen van je flutes? Je krijgt er geen spijt van.

Lehmann Glass uit Reims, de signature-lijn

Wat is meer geschikt dan speciaal voor champagne ontwikkelde glazen uit de champagnestreek zelf? Precies. Lehmann’s Signature-lijn is ontwikkeld met de beste culinair experts van Frankrijk: Philippe Jamesse en Arnaud Lallement. De glazen zijn vervaardigd uit loodvrij kristal en machinaal geblazen. Ze zijn geschikt voor de vaatwasser, maar met de hand afwassen is beter.

De Jamesse-collectie

De glazen van Philippe Jamesse, voormalig chef Sommelier van het 2* restaurant 'Domaine Les Crayères', zijn het bekendst.

“De bolvorm van het Jamesse glas begeleidt en respecteert de evolutie van de champagne zonder enige wijziging van oriëntatie of van beperkingen, het vergemakkelijkt een natuurlijk en conserverend gedrag van de bellen.”

We hebben de Jamesse Premium 28,5 cl (meest gekozen) en de Jamesse Grand Champagne 41cl in ons assortiment.

De Lallement-collectie

De glazen van Arnaud Lallement zijn tijdloos en elegant. De rondingen brengen een eerbetoon aan de complexiteit van champagne en versterken de aroma's. De chefkok van het 3*restaurant L' Assiette Champenoise over zijn glazen:

“Ik doe mijn best om een zeer zuivere en pure kookstijl te creëren en ik wilde dat mijn glascollectie dezelfde waarden weerspiegelde.”

Wij hebben gekozen voor de: A. Lallement M5 30 cl