Champagnes met karakter, rechtstreeks van de boer | Gratis verzending vanaf €170,- en slechts €3,45 bij orders tussen €75,- tot €170,- |

Unieke know-how en wijngaarden

Goutorbe is gevestigd in het beroemde dorp Aÿ gelegen aan de Marne in de Grande Vallee. De kwaliteit van hun Pinot noir-gedreven wijnen hangt samen met de veelal Grand Cru en Premier Cru wijngaarden. Zij produceren gemiddeld 180.000 flessen afkomstig van 20 hectare grond in 8 verschillende dorpen, waaronder Aÿ, Mareuil sur Aÿ, Bisseuil, Hautvillers en Chavot-courcourt. Deze bewerken zij duurzaam conform de HVE-certificering (Haute Valuer Environmentale). Met hun 'unique savoir-faire' (unieke know-how) als kweker van wijnstokken selecteren zij zorgvuldig de beste wijnstokken bij de specifieke kenmerken van elk perceel.

Champagne familie

De oorsprong van Champagne H. Goutorbe ligt bij het kweken van wijnstokken. Dat doen ze nu nog steeds. Henri Goutorbe ging naast de kwekerij ook champagne maken. Sinds de jaren ’70 staan Rene en Nicole aan het roer. Hun drie kinderen houden zich ook met champagne bezig; dochter Elisabeth is met haar man een eigen champagnehuis begonnen, zonen Bertrand en Etienne zijn actief in het bedrijf van hun ouders. Afgelopen jaar kwam met ‘cuvee Percussion’ de eerste creatie van de broers op de markt.

Sauf de courage

Kenmerkend voor het huis is “Sans avoir besoin de rien, sauf de courage” wat zoiets betekend als “We hebben niets nodig, alleen moed”. Het team en de familie van Champagne Goutorbe werken bewust en met plezier. Ze behoren tot de befaamde Club Tresors de Champagne. Zij mogen met hun beste vintage wijnen een Special Club champagne uitbrengen in de historische flessen. Hiernaast bieden zij een grootassortiment aan champagnes aan. Ook letterlijk: van demi (0,375 l), bouteille(0,75 l), Magnum (1,5 l), Jeroboam (3 l) en Méthusalem (6 l) tot zelfs het formaat Nebukadnezar (15 l). Goutorbe is één van de weinige huizen die nog echt oude vintages beschikbaar heeft voor verkoop, van 1976 tot 2005.

Champagne in films

Een positieve trend die zij zien is dat er jonge wijnboeren overal in de Champagne - van Vallée de la Marne, tot Vitry le François en Côtes des Bars - geweldige wijnen maken. Een andere positieve trend is de toenemende bekendheid van Champagne over de hele wereld en in films. Twee nieuwe filmprojecten zijn gerealiseerd. "Champagne!" van Nicolas Vasnier is in 2021 in Epernay opgenomen. En de documentaire ‘Sparkling: a story of Champagne’ met Jay-Z en Brad Pit (beide ‘vignerons’) die aanwezig waren op het Filmfestival van Cannes 2021.