Champagnes met karakter, rechtstreeks van de boer | Gratis verzending vanaf €170,- en slechts €3,45 bij orders tussen €75,- tot €170,- |

Professionals en liefhebbers weten het; champagne is een wijn die enorm veel te bieden heeft. De diversiteit is zo groot door de verschillende subregio’s, terroir, druivenrassen, producenten en de vele keuzes waar zij voor staan tijdens de assemblage en productie.

Hoe zit dat bij jouw in de winkel? Heb je vooral grote champagne merken op de plank staan? Maar wil je graag meer bieden? Ik zorg ervoor dat je echt iets moois te bieden hebt en met passie het verhaal over de champagne en de maker kunt vertellen. Van ‘non vintage’ tot ‘blanc de blancs’ ‘blanc de noirs’ tot de beste vintage en prestige champagnes.

Parels van kleine producenten

Met Champagne Source importeer ik ‘parels van kleine producenten’. Daarmee haal je champagne met karakter in huis, rechtstreeks van de boer. Daarmee verras je zowel de kenner als de consument die iets te vieren heeft. Met luxe geschenkverpakkingen van het wijnhuis zelf heb je ook het ideale cadeau in huis.

Exclusief voor de betere slijter en wijnhandel voer ik de champagnes van twee zelfstandige ‘recoltant-manipulants’, namelijk Maison Gamet en Champagne Aspasie. Deze bied ik alleen ‘offline’ aan. Wil je meer weten of proeven? Neem dan contact met mij op.

Champagne Aspasie

Wijnmakers sinds 1794 in Brouillet, Vallee de L’Ardre. Paul-Vincent en Caroline Ariston vormen de 5e generatie. Zij zijn een ‘recoltant-manipulant’ (productie met alleen zelf verbouwde druiven) met 12 hectare wijngaard in Brouillet en Sarcy. Zij verbouwen Pinot Noir, Meunier, Chardonnay én de bijzondere rassen Arbanne, Petit Meslier en Pinot Blanc. 


Het ‘merk’ Aspasie is ter ere van hun grootmoeder vanwege haar sterke en genereuze karakter. Net als hun wijnen. Zij zijn lid van ‘Les Mains du Terroir de Champagne’ een samenwerking van een aantal ‘boeren’ die hun ‘terroir’ wil laten spreken. Aspasie produceert ongeveer 100.000 flessen per jaar.

Maison Gamet

Fabienne en Philip zijn een trotse ‘recoltant-manipulant’ en produceren champagne van alleen eigen druiven. Op hun boerderij in Mardeuil maken zij ook cider, honing en muesli. Dat doen zij samen met hun kinderen Marianne en Jean-François die de 5e generatie vormen en nieuwe ideeën inbrengen.

Zij bezitten 8 ha wijngaard langs beide oevers van de Marne in Mardeuil, Damery en Fleury-la-Rivière. De Meunier-druif (75%), de bodems en het klimaat langs de rivier geeft fruitige, ronde en levendige champagnes. De wijnen rijpen zowel op stalen als houten vaten, waarin ook pinot Noir en een beetje Chardonnay zit. De etiketten zijn onderscheidend vormgegeven én bevatten detailinformatie over de wijn. Maison Gamet produceert ongeveer 75.000 flessen per jaar.