Champagnes met karakter, rechtstreeks van de boer | Gratis verzending vanaf €170,- en slechts €3,45 bij orders tussen €75,- tot €170,- |

Mont Felix

Champagne Chavost is gevestigd in Chavot-Courcourt 4 km van Epernay, de hoofdstad van Champagne. Het dorp is gebouwd op de Mont Felix. Bovenop deze berg staat het 12e eeuwse kerkje Saint Martin, misschien wel het meest gefotografeerde gebouw in de streek dat vanzelfsprekend een onderdeel is van het merk Chavost.

Chef de Cave

Fabian is als Chef de Cave (keldermeester) verantwoordelijk voor de assemblage van de cuvees en ratafia. Kenmerkend voor champagne Chavost zijn de uitstekende kwaliteit van de druiven en de grond. Alle druiven zijn afkomstig uit alleen Chavot-courcourt (mono-cru). Een deel van de druiven vergist en rijpt in roestvrijstalen tanks. Het resterende deel rijpt in kleine houten vaten (barriques, 224 liter) die in de top cuvees verwerkt worden en deels als reserve wijnen in de andere champagnes.

Chavot-Courcourt

Chavot-Courcourt is een van de elf dorpjes die samen het gebied Coteaux sud d’Epernay vormen. Door veel champagne-auteurs wordt dit bij de Côte de Blancs gerekend. Ten onrechte, het is een eigen gebied met een verscheidenheid aan bodems; van kalk, kalksteen tot klei. De productie betreft vooral Chardonnay (45%) en Pinot Meunier (47%) met body en finesse. Het aandeel Pinot Noir is met 8% gering.

70 ha wijngaarden

Champagne Chavost is een coöperatie opgericht in 1946 met 70 ha wijngaarden van iets meer dan 100 wijnboeren uit het dorp. Families die bij de oprichting betrokken waren zijn dat nu nog. Zij houden van hun werk in de wijngaarden en doen dat met passie en nauwkeurigheid. Ook de wijnmaker Fabian komt uit het dorp:“ Wij zijn allemaal erg gehecht en verbonden met ons dorp, onze wijngaarden en ons merk Chavost!”

Assortiment

De ecologische- en duurzame aanpak van Chavost is gecertificeerd conform zowel de Haute Valeur Environnementale (HVE) als Viticulture Durable en Champagne (VDC). In hun streven naar zuiverheid en puurheid in de bereiding van hun wijn introduceerde Chavost medio 2021 een nieuwe reeks producten met de naam “Et sans sulfites ajoutés!” Een unieke range champagnes zonder toegevoegde sulfiet.

Champagne Chavost

Prijzen zijn inclusief BTW