Champagne Proeverij "Wegwijs in champagne"

Heeft champagne voor jou iets magisch? Of is het je, door ervaring met Oud & Nieuw, juist een beetje tegengevallen? Dan nodig ik je graag uit voor een champagne-proeverij op zondag 7 november in Rotterdam. Ik maak je ‘Wegwijs in champagne’.

Proef ‘parels van kleine producenten’
Borrelen grote champagnemerken als Moët & Chandon, Pommery of Veuve Clicquot in je gedachte op? Ik laat je juist kennismaken met parels van kleine producenten. Kleine wijnboeren die al generaties lang met aandacht en liefde hun wijngaarden bewerken. Om van eigen druiven karaktervolle champagnes te maken, met aandacht, vakmanschap en geduld. Dat proef je!

Inhoud van de proeverij

  • Je proeft 7 verschillende champagnes van 4 kleine champagne huizen.
  • Speck serveert heerlijke happen die mooi met de champagne combineren (bresaola met burrata, gamba's, mini-pizza's).
  • Uitleg over champagne in het algemeen, de wijngaarden & druiven, hoe champagne gemaakt word, welke soorten champagne er zijn en wat de belangrijkste verschillen zijn.
  • Je komt te weten wat je drinkt, waar het vandaan komt en vooral ook wie het gemaakt heeft.

Wat je verder nog moet weten
De proeverij is op zondag 7 november van 14:00 tot 16:30 uur in restaurant Speck Rotterdam aan de 1e Pijnackerstraat 134a in Rotterdam (Oude-Noorden). Het is voor circa 12 personen en het kost €44 per persoon. Daarvoor heb je zeven champagnes met heerlijke happen én ben je wegwijs in champagne.

Ben je enthousiast?
Reserveer dan direct een plek door mij een mailtje te sturen: thijs@champagnesource.nl. Heb je nog vragen of dieetwensen? Bel me gerust: 085-0188734.

Door Mattheus Van Kan